Hygiëne in de pedicure praktijk

Treat Your Feet volgt in haar praktijk voor de hygiëne het codeboek “de code voor de voetverzorger”. Dat is conform de regels van Pro-voet.
In de code wordt beschreven waaraan de pedicure moet voldoen volgens de ARBO, Hygiëne en Milieuregels. Dit houdt in dat ik altijd werk met gereinigde en gedesinfecteerde instrumenten.

Een schone praktijk

In de praktijk staat een ultrasound reiniger. Dit is een professionele reiniger die middels vloeistof en hoge frequentie de gebruikte middelen reinigt. Daarna worden ze gesteriliseerd. Dit is uitermate belangrijk.

Ik werk met een pedicure motor op basis van de natte frees techniek. Dit voorkomt stof, er komen geen huidschilfers in de lucht die u anders zou in ademen en het koelt de huid. De vloeistof heeft een frisse geur.

Dagelijks worden de werkoppervlakken, de vloer en het sanitair schoongemaakt. Er wordt niet gerookt en er wordt niet gegeten en gedronken in de behandelkamer. Huisdieren hebben geen toegang tot de behandelkamer maar blindengeleidehonden mogen wel naar binnen.

Pedicure praktijk Maas en Waal Alphen